Mifuné Aikido

1969 startade vi träna Aikido i Örebro på vad som då var Judoklubben Mifuné. Det var Jan Beime som tog Aikidon till Örebro, Jan är även en av Sveriges Aikido pionjärer. Träningen bedrevs i Wasaskolans gymnastiksal där mattor bars fram och tillbaka före och efter passen. 1971 byggdes Haga centrum, klubben flyttade dit och har sedan dess funnits i lokalerna.  

Vi har stora träningsytor som vi delar med fyra andra sektioner, Ju Jutsu, Karate, Tae Kwon Do samt Tai Chi. 

Att träna Aikido med oss innebär att du kommer till en klubb med vänlig och tillmötesgående karaktär, vi ser till att alla känner sig välkomna i vår klubb. Glädje är en av de grundpelare som vi vilar på, träningsglädje för alla. 

Träningen består av tre delar, Tai Jutsu; grepptekniksträning, Aki Jo; träning med stav, Aiki Ken; träning med träsvärd. Vår träning bygger på den pedagogik som Morihiro Saito, Shihan 8 dan använde. Saito Sensei var en av grundarens främsta elever med 23 års träning tillsammans med grundaren anses Saito Sensei vara en av de främsta Aikidoutövarna i världen. Vi kallar pedagogiken för Iwama style.

Instruktörer

Peter Sahlin, Shidoin, 4 dan.

Peter började som 15 åring träna Aikido 1980, han är klubbens huvudinstruktör. Peter håller regelbundet i de klasser som undervisas i klubben, han tränar även mycket utanför klubben på träningsläger nationellt och internationellt. 

Michael Hansson, 3 dan

Michael började träna i Norrköping 1991. Michael har tränat som uchi deshi i Iwama under direkt ledning av M Saito Sensei, 9 dan.

Johan Grufman, 2 dan.

Johan började träna 1989 och har genom åren tränat och instruerat i Örebro.

Filip Andersson, 2 kyu

Filip har tränat Aikido sedan 2016. 

Träningstider

Ordinarie träning är två gången per vecka;
Tisdagar 19:30 – 20:30
Torsdagar 19:00 – 20:30

På lördagar finns möjlighet att träna under mer fria former från 9:30